Hjem Webinar Å leve med et barn med Downs syndrom i Ukraina

Å leve med et barn med Downs syndrom i Ukraina

Dette webinaret fra 28. mai 2024 handler om hvordan det kan være å leve med Downs syndrom i Ukraina og virkningen av den pågående konflikten på dette fellesskapet.

Webinar fra den Svenska Downföreningen 28. mai 2024

Webinaret ble arrangert av den Svenska Downföreningen og hadde følgende foredragsholdere:

  • Oksana Kryvonogova er PhD, psykolog og visepresident i Ukrainian Early Childhood Intervention (ECI) Association. Hun diskuterte tidlig intervensjon i barndommen og den generelle livssituasjonen for familier med funksjonshemninger i Ukraina. Hun dekket tilgjengelige støttesystemer, samfunnsoppfatninger av mennesker med Downs syndrom og endringer i adopsjonspraksis.
  • Presentasjoner fra to mødre:
    • Maria Gritsk er mor til 2 år gamle Nazar. Hun delte sin erfaring med å oppdra et barn med Downs syndrom i Ukraina.
    • Lyubov Harunzhak er mor til 37 år gamle Alexander med Downs syndrom. Hun delte også sine erfaringer.
  • Christina Haulrich Klausen er redaktør for den norske boken «Downs syndrom de første årene». Hun er også en av initiativtakerne til den pågående Spleisen: Ukraina: Støtt oversettelse og donasjon av Downs syndrom – de første årene til ukrainske familier. Denne kampanjen har som mål å samle inn midler til å oversette og tilpasse boken til ukrainsk. For deretter å gi den gratis til nybakte foreldre til babyer med Downs syndrom i Ukraina.

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.

Webinar