Hjem Blogg «Jeg er Marit»

«Jeg er Marit»

Jeg er 27 år. Jeg har en tvilling og det er Siri, kjæresten til Alexander. Hun er ikke bare min søster, men også bestevenn og barndomsvenn. Hun er et minutt eldre enn meg. 

Jeg bor i egen bolig. Jeg storkoser meg egentlig. Jeg har mange hyggelige venner der som jeg kjenner. De som er naboene. Også som sagt er Siri min nærmeste nabo.  

Denne teksten er et blogginnlegg, og er ikke skrevet av Downs Syndrom Norge. Ønsker du å dele dine erfaringer? Da kan du sende det inn her.

Jeg liker å danse. Og jeg liker å spille i korps, også er jeg med i storband. Også har jeg også spilletime med Siri og en instruktør. Også trener jeg. 

Jeg jobber med Jysk, da pakker jeg. Også er jeg med i Fossheimavisen. 

Jeg har kjæreste. Han heter Robin. Vi går enten på kino eller besøker hverandre. Spiser enten pizza eller taco. 

Mine hobbyer

Mine hobbyer er å spille horn i korps. Og jeg liker å danse. Grunnen til at jeg liker å spille i korps er fordi jeg følger at jeg spiller musikk og jeg liker musikk. Og jeg liker å danse til musikk og det at jeg liker å danse er fordi jeg har danset i barndommen. Jeg hadde barnehobbyer som bading og lange turer. Jeg ble plutselig ikke ivrig lenger det er litt rart.

Drømmejobben min

Kvinne med Downs syndrom jobber ved PC

Jeg syndes at det er gøy å jobbe som journalist. Jeg syndes at det å være en journalist er at det lærer meg noe. Jeg merker at jeg får vite litt mer om hvordan det er å spille i serien Camo. Jeg merker at de jeg intervjuer lærer meg hvordan den opplevelsen for dem son utenom. Jeg begynner å merke at jeg blir enda mer kjent på den måten. 

Noe som har gjort meg glad i år

Det som gjør meg glad er familie og venner og at jeg kan være sammen med dem. Det å se på gamle bilder og det å være sammen med min søster som gjør meg glad og det å være på jobb og skole og det å holde på med prosjekter og spille horn og piano som jeg blir glad av.

Det å være selvstendig og det å holde vennene glade som gjør meg glad. Det som gjør livet mitt bedre er når jeg har et godt liv som inneholder interesser og vennskap og kjærlighet og vansker. Utfordringer og vanskelige valg som gjør at jeg har et godt men et bedre liv som voksen men også det p være på andres tanker

Min tid på folkehøyskole

Tonheim er en musikkfolkehøyskole som jeg gikk på sammen med Siri og Tim.

På Tonheim spilte jeg masse på horn og piano en del. Jeg hadde sangtimer og tilbrakte tid med min støttekontakt Ingeborg som også var elev på Tonheim.

Jeg hadde mange forestillinger som horn, piano og sang som jeg elsket.

Jeg elsket å være der det er musikk. Og jeg elsker musikk veldig.

Blogginnlegget er skrevet av Marit som en del av DSN sitt bloggteam på Fossheim AS i 2023.

6 personer med Downs syndrom holder rundt hverandre og smiler til kamera

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.

Les flere blogginnlegg her