Hjem Blogg «Jeg er Siri»

«Jeg er Siri»

Kvinne med Downs syndrom som står utenfor en bygning

Jeg er 27 nå, jeg blir snart 28. 

Jeg bor i egen leilighet. Sidenaboen min er Marit. 

Jeg liker både å danse, da tenker jeg på hiphop, og spille da jeg går i korps. Også trener jeg, og er med i storband .

Denne teksten er et blogginnlegg, og er ikke skrevet av Downs Syndrom Norge. Ønsker du å dele dine erfaringer? Da kan du sende det inn her.

Jeg jobber på jobben. Jeg åpner studentpakker, og er på markedsavdelingen.

Alexander spurte meg om å bli kjærester når vi var små. Og vi har vært kjærester siden det. Jeg møtte egentlig Alexandre på barneskolen, oppe i gymsalen. 

Drømmejobben min

Det å være en fotograf er at jeg kan ta bilder som jeg kan være kreativ med. Jeg synes det er gøy å holde på med Bilder fordi det gjør meg glad og ivrig. Det å ta bilder fra forskjellige vinkler og se hvordan bilder blir men også hvis bildene går sammen med effekter og overganger med bakgrunns musikk til og tittel og undertekst som det jeg holder på med på Windows Movie Maker med bilde prosjekter som jeg gjør som en hobby når jeg slapper av men det er gøy å være fotograf og det å se hvor fine bildene blir når de går etter hverandre.

En fotograf tar bilde av en smilende kvinne
Kvinne med Downs syndrom jobber ved PC

Mine hobbyer

Jeg har en musikkhobby som er å spille horn men også piano som jeg klokker litt på. Og høre på musikk fordi det får meg til å slappe av bedre og fordi jeg liker instrumenter. Jeg likte å leke med dokker som jeg hadde som barnehobby da jeg var mindre som det jeg husker men nå har jeg vokst over det og fordi jeg synes alt var gøy. Jeg liker dans og kultur og jeg liker å sitte på iPad og på telefon.

Noe som har gjort meg glad i år

Det er mange ting som gjør meg glad. Kjæresten min har også gjort meg glad og det er i mange ting som er vanskelig å vite med han bare gjør meg veldig og superglad.

Min familie gjør meg også veldig glad fordi vi i familien gjør mange hyggelige ting sammen. Mine venner også gjør meg glad fordi det er koselig å være sammen med dem og også fordi de er hyggelige mot meg og de er snille med meg.

Filosofi

Jeg liker filosofi. En filosof er nysgjerrig på ting og vil lære om det en mening er og en som viser nysgjerrighet. Å kunne lære ting hvis forskjellen på ting og kanskje som man kan lære om.

Blogginnlegget er skrevet av Robin som en del av DSN sitt bloggteam på Fossheim AS i 2023.

6 personer med Downs syndrom holder rundt hverandre og smiler til kamera

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.

Les flere blogginnlegg her