Hjem Blogg «Jeg er Julie»

«Jeg er Julie»

Kvinne med Downs syndrom sitter på et bord ute

Jeg heter Julie, og er 37 år, snart 38 år. 

Jeg bor på bolig, i egen leilighet. Jeg synes det er hyggelig med mange hyggelige naboer og personal. Det er veldig koselig å bo der. 

Jeg trener, og er sammen med kjæresten min på lørdager, og er sammen med familien min, og ellers er jeg alene og har det hyggelig med meg selv. Spiller på gitar, jeg liker å høre på musikk, danse og synge. 

Jeg har jobb. Vi driver med forskjellige ting, pakker Studentpakker og Jysk. 

Ja, jeg har kjæreste. Vi har vært forlovet i 15 år. Skal vi på date så går vi på kino eller bowling også besøke hverandre, spise middag og gå på konsert. Jeg kaller kjæresten min for «bamsemomsen min»

Jeg lærte å snakke når jeg var 5, og svømme når jeg var 4. 

Hvem har gjort livet mitt bedre i år?

Jeg ser fremst opp til mamma og broren min fordi jeg er glad i dem.

De har stilt opp for meg og kjempet for at jeg skal ha det bra i livet mitt. Også er jeg glad i pappa fordi vi liker samme musikk og vi synger sammen. Vi lager mat sammen.

Jeg er veldig glad i Nikolai fordi vi elsker hverandre og vi koser oss sammen med mye god mat og rødvin og popkorn og brus. Vi drikker te og spiller Ludo og se på film og hører på musikk og vi koser oss mye sammen.

Helgen hos mamma

Mammaen min heter Laila og hun er 58 år. Hun jobber med eldre mennesker. Jeg er hos mamma hver fredag. Vi gjør litt forskjellig ting og vi koser oss. Vi ser på Beat for beat og Nytt på nytt og Lindmo. Vi spiser taco eller bakt potet med fyll og mye forskjellig. Vi drikker Pepsi Max og rødvin også pleier jeg å drikke te. Vi koser oss med popkorn og sjokolade og rødvin på kvelden. Noen ganger er jeg på soverommet og koser meg med iPaden og popkorn og Pepsi Max og rødvin. Noen ganger drikker vi kaffe til frokost.

Blogginnlegget er skrevet av Julie som en del av DSN sitt bloggteam på Fossheim AS i 2023.

6 personer med Downs syndrom holder rundt hverandre og smiler til kamera

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.

Flere blogginnlegg