Hjem Spørsmål og svar Hvordan tilrettelegge arrangementer for folk med Downs syndrom?

Hvordan tilrettelegge arrangementer for folk med Downs syndrom?

Hei. Jeg heter Karuna og jobber for Checkin. Checkin er et komplett påmeldingssystem som hjelper til å gjennomføre arrangementer på best mulig måte. Jeg lurer på: Hvordan kan arrangører tilrettelegge sine arrangementer for folk med Downs syndrom?

Vennlig hilsen Karuna Fagerstrøm, Checkin

Hei Karuna

Tusen takk for spørsmålet. Her er tre tips til hvordan man kan tilrettelegge for mennesker med Downs syndrom på arrangementer:

Gi tydelig informasjon: For mennesker med Downs syndrom er forutsigbarhet viktig. Derfor er det supert om all informasjon rundt arrangementet blir kommunisert så tydelig som mulig.

Tilby hørselsvern: Mange er sensitive i forhold til høye lyder som musikk eller steder med mye folk. Derfor er det supert om arrangører kan ha hørselsvern til utlån, slik at alle kan nyte arrangementet til det fulle.

Husk på ledsager: Selv om mange med Downs syndrom klarer seg fint på egenhånd, er det mange som er avhengige av ledsager for å kunne delta på arrangementer. Derfor er det supert om ledsager kan få rabatt eller gratis inngang!
Karen Synnes – lektor og pedagog, fagrådsmedlem DSN
Tusen takk for svar Karen! 🙂

Jeg har skrevet et blogginnlegg om dette, se her: La oss rocke sammen – slik kan arrangører tilrettelegge for mennesker med Downs syndrom – Checkin.no

Vennlig hilsen
Karuna Fagerstøm, Checkin
Anonym

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.

Relaterte saker

Relaterte temaer