Hjem Arrangementer Landsmøte for Downs Syndrom Norge 2024

Landsmøte for Downs Syndrom Norge 2024

Helgen den 25. til 27. oktober inviterer Downs Syndrom Norge til landsmøte i Oslo. Søndag gjennomføres det formelle landsmøtet, og lørdag inviterer vi til en inspirasjon- og samlingsdag etterfulgt av en festmiddag på kvelden. 

De inviterte til landsmøtet er:

  • Medlemmer av Downs Syndrom Norge som utnevnes av lokallagene (To delegater utnevnes fra hvert lokallag – ta kontakt med lokallaget ditt om du er interessert i å delta)
  • Hovedstyret
  • Fagrådet
  • Administrasjonen

Agenda for landsmøtehelgen i Oslo:

  • Fredag 25.oktober klokka 19.00: Sosialt treff på bar for de som ta en prat (Sted kommer)
  • Lørdag 26. oktober klokka 10.00 til17.00: Inspirasjon- og samlingsdag på Sentralen (Øvre Slottsgate 3, 5.etg)
  • Lørdag 26. oktober klokka 19.00: Festmiddag på restaurant Mehfel (Kirkegata 15)
  • Søndag den 27. oktober: Landsmøte 2024 på Sentralen (Øvre Slottsgate 3, 5.etg), med valg av nytt hovedstyre for perioden 2024 tom 2026.

Detaltjerte program for alle dager kommer.

Påmelding via skjema nedenfor innen 1. oktober.

Representanter for organisasjoner, aksjoner og institusjoner som er venner av DSN er velkommen til festmiddagen på restaurant Mehfel. Er det deg? Ta kontakt på hei@downssyndrom.no

  • Lokasjon

    Oslo

  • Dato

  • Type

    Fysisk deltakelse

Vi ønsker dine forslag

Landsmøte 2024: Har du forslag til saker som bør stå på sakslista eller forslag til endringer i vedtektene? Eller kanskje du har forslag til hva som bør stå på arbeidsprogrammet for den neste perioden?

Send oss en mail med dine forslag til hei@downssyndrom.no innen 1. oktober 2024.

Alle medlemmer er velkommen til å sende inn sine forslag til hva organisasjonen skal sette på handlingsplanen. Vi ønsker oss svar på dette:

1. Har du forslag til saker som bør prioriteres av Downs Syndrom Norge de neste to årene? 

2. Er det noe i DSN sine vedtekter, sentralt eller lokalt, som bør endres? 

Lurer du på hva arbeidsprogram, saksliste og vedtektsendringer er – skroll lengre ned på siden her, så står det beskrevet. 🙂

Vi søker nye styremedlemmer

Ønsker du å stille til verv i hovedstyret for perioden 2024 til 2026? Eller kjenner du noen som er perfekt for styret i Downs Syndrom Norge?

Send oss en e-post til hei@downssyndrom.no, så setter vi deg i kontakt med valgkomiteen.

Utlysning fra valgkomiteen:

Vil du være med på å endre samfunnets holdninger til personer med Downs syndrom? Downs Syndrom Norge søker nå nye styremedlemmer for perioden 2024 til 2026 – kan det være deg? 

Downs Syndrom Norge har siden sammenslåingen i 2020, der NNDS og 12 lokale Ups&Downs-organisasjoner ble slått sammen, jobbet aktivt med å bygge solid organisasjon med både nasjonale og lokale aktiviteter og informasjonsarbeid.  

Arbeidet med å styrke organisasjonen vil fortsette også i den kommende styreperioden. Våre mål fremover inkluderer blant annet å utvikle en interessepolitisk plattform for organisasjonen, opprette et mangfoldsparlament for voksne med Downs Syndrom, styrke nasjonale og lokale møteplasser, aktiviteter, og samtalemuligheter.  

Hvem søker vi til styreverv? 

Du trenger ikke ha en doktorgrad i styrearbeid for å bli styremedlem i Downs Syndrom Norge. Det er lov å være ny.  Vi trenger folk som kjenner til hverdagslivet med Downs syndrom og samtidig kan kjenne seg igjen i et eller flere av disse punktene: 

  1. Har sterke meninger om hvordan norsk politikk kan forbedres på vegne av mennesker med Downs syndrom og deres familier. 
  2. Har innsikt i ungdomslivet og voksenlivet med Downs syndrom  
  3. Har innsikt i lokale forhold for mennesker med Downs syndrom og deres familier der du bor 
  4.  Er lidenskapelig opptatt av å sosiale medier og påvirkning 
  5.  Vil bidra med internasjonalt samarbeid for bedrede levekår for mennesker med Downs syndrom 
  6. Brenner for å fremme likestillingsperspektivet for mennesker med Downs syndrom 
  7. Har fagkunnskap fra studier og yrkesliv som kan styrke organisasjonsbygging: Økonomi, strategi, juss, HR, ledelse, markedsføring, +++ 

Du trenger ikke å ha engasjement for alt dette samtidig, men om du kan kjenne deg igjen i noen av dette, så kan et styreverv være perfekt for deg. 

Hva innebærer det å være styremedlem? 

Som styremedlem deltar du i møter, som hovedsakelig holdes digitalt via Teams, ca. 2,5 timer annenhver måned. I tillegg arrangeres det to fysiske helgesamlinger i året. Tilstedeværelse på styremøtene er et minimumskrav, og hvor mye ekstra arbeid du legger ned i styrevervet ut over møtene, bestemmer du selv. Vi tilrettelegger for at et styreverv kan kombineres med full jobb og familieliv, samtidig som det er viktig at nok personer deltar på møtene for å fatte vedtak. 

Hva er styret? 

Styret, eller hovedstyret, i Downs Syndrom Norge er ansvarlig for å gjennomføre de oppgavene som landsmøtet vedtar. Landsmøtet, som avholdes annethvert år, består av representanter fra lokallagene og alle medlemmene av hovedstyret. Landsmøtet fungerer som både et beslutningsorgan og en arena for å fastsette den strategiske retningen for organisasjonen. Hovedstyret følger denne retningen fra landsmøtet gjennom hele styreperioden, som varer i to år. 

Administrasjonen, ledet av en daglig leder, bistår hovedstyret i å utføre de oppgavene landsmøtet beslutter. Organisasjonen har 11 tilknyttede lokallag med egne styrer. 

Hvordan du kan engasjere deg? 

Det nye styret blir valgt på landsmøtet i oktober 2024, og vi oppfordrer alle som er nysgjerrige på et styreverv til å ta kontakt for en avklarende prat. Om du ønsker en «mykere» start, søker vi også varamedlemmer. 

Skriv til hei@downssyndrom.no så kan vi svare på spørsmål eller fortelle deg mer om styreverv.

Hva er egentlig landsmøte?

Landsmøtet i Down Syndrom Norge (DSN) er en viktig begivenhet der medlemmer fra hele landet samles for å diskutere organisasjonens arbeid, vedta nye strategier, og velge ledelse for de kommende årene. Landsmøtet fungerer som det øverste beslutningsorganet i organisasjonen, hvor medlemmer kan påvirke retningen og prioriteringene til DSN.

På landsmøtet behandles saker som årsberetning, regnskap, budsjett, og handlingsplaner, i tillegg til valg av styremedlemmer. Det er også en arena for å dele erfaringer, bygge nettverk, og styrke fellesskapet blant personer med Down syndrom, deres familier, og andre støttespillere.

Vedtektene til Down Syndrom Norge (DSN) fungerer som det juridiske rammeverket for organisasjonens virksomhet, og de beskriver blant annet hvordan landsmøtet skal gjennomføres. Nedenfor kan du se hva som står om landsmøtet i vedtektene:

§ 6 Landsmøte


Landsmøtet er foreningens høyeste organ og består av Hovedstyret og 2 delegater per lokallag med hver sin stemme.

Hovedstyret har stemmerett, men kan ikke stemme over årsmelding, regnskap, budsjett og styrehonorar. Daglig leder og valgte delegater som har fylt 15 år har møte-, tale- og forslagsrett på Landsmøtet. Fagrådet deltar med en representant som har talerett.

Ordinært Landsmøte avholdes hvert 2. år, senest innen oktober måned. Hovedstyret kaller inn til Landsmøte med seks ukers varsel.


§ 6.1 Sakliste og saker til Landsmøtet


Saker som medlemmer ønsker behandlet på Landsmøtet skal sendes Hovedstyret senest tre uker før Landsmøtet. Endelig innkalling med saksliste skal offentliggjøres senest en uke før Landsmøtet på foreningens nettside eller via e post til medlemmene. Saker som kommer inn etter fristen blir utsatt til neste Landsmøte.


Alle relevante dokumenter skal offentliggjøres samtidig med innkallingen.

Saksliste skal inneholde:

  1. Godkjenning av innkallelsen
  2. Valg av møteleder, referent og eventuelt tellekorps
  3. Godkjenning av dagsorden
  4. Foreningens årsmelding avsluttet pr. 31.12.
  5. Revidert regnskap avsluttet pr. 31.12.
  6. Fastsetting av medlemskontingent for den påfølgende Landsmøteperioden
  7. Innkomne saker
  8. Arbeidsprogram for landsmøteperioden
  9. Valg
    • Hovedstyre
    • Valgkomité
    • Revisor
  10. Vedta rammebudsjett for landsmøteperioden

Les fullstendige dokumenter:

Skjema for påmelding:

Jeg blir med på landsmøtehelgen 2024! Mitt navn er:(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.