Hjem Bidra med din kunnskap

Bidra med din kunnskap

Denne nettsiden er til for å dele kunnskap, erfaringer og innsikt, og vi trenger din hjelp for å gjøre den enda mer kunnskapsrik og verdifull. Her kan du lese om hvordan du kan bidra med kunnskap.

Bilde av to jenter med Downs syndrom som holder en plakat der det står ordnene fordommer og kunnskap, der fordommer er strøket over.

Slik kan du bidra med kunnskap:

Skriv en fagartikkel

Vi ønsker oss flere fagartikler. Er du en fagperson som har kunnskap du vil dele med oss via disse nettsidene? Send oss gjerne en artikkel eller kontakt oss på e-post og fortell oss hva du vil skrive om.

Del dine erfaringer i blogginnlegg

Dine erfaringer fra hverdagslivet med Downs syndrom er det vi kaller for erfaringskunnskap – og vi ønsker oss masse av dette på nettsidene våre! Kanskje du vil skrive et blogginnlegg om erfaringer du har gjort deg som kan være nyttig for andre å vite om? Eller fortelle noe fra hverdagen med Downs syndrom som kanskje ikke andre vet så mye om? I bloggen tar vi imot alle typer blogginnlegg som andre kan lære av og som kan gi mennesker med Downs syndrom et bedre liv.

Bli svaragent for «Spør om Downs»

Vi trenger både folk med erfaringskunnskap og fagfolk for å svare på spørsmål vi får inn via vår spørretjeneste Spør om Downs. Å være svaragent er enkelt: Du svarer på de spørsmålene du har kompetanse til å svare på, om du har kapasitet til å svare på det akkurat da. Ingen andre forpliktelser enn det.

Tips oss om tema for nettsiden

Er noe mangelfullt ved nettsidene? Mangler et tema eller en synsvinkel? Burde vi skrive mer om hverdagslivet for voksne med Downs syndrom eller rollen som besteforeldre – fortell oss om det! Vi vil gjerne høre fra deg om hvilke tema rundt Downs syndrom som vi kan utvikle mer innhold om. Skriv til hei@downssyndrom.no eller legg inn tips som spørsmål i innsenderfunksjonen til Spør om Downs.

Bli medlem eller fast giver

Til tross for at det meste av kunnskapen som deles på denne nettsiden er basert på frivillighet og donasjoner, kommer vi ikke unna at noe koster penger. For eksempel teknisk drift av nettsider, ansatte som koordinerer og samler kunnskap, vedlikehold av artikler og funksjoner på nettsiden. Derfor blir vi glade for alle som har mulighet til å støtte oss via medlemskap eller som fast giver.

Delta i fagråd eller styrearbeid

Både hovedstyret og fagrådet til Downs Syndrom Norge er involvert i planlegging og utvikling av kunnskapen som formidles på disse nettsidene – kanskje dette kan være noe for deg? Styremedlemmer velges inn annethvert år via Downs Syndrom Norge sitt landsmøte. Fagrådsmedlemmer blir en del av fagrådet basert på sin faglige kompetanse, etter godkjenningsprosess fra hovedstyret. Skriv en mail til hei@downssyndrom.no, så kan vi fortelle mer om verv i hovedstyret og fagrådet.

Vi trenger deg som medlem!

Er du ikke medlem? Vårt unike kunnskapsfelleskap trenger din støtte. Sammen gjør vi samfunnet sterkere, klokere og mer fargerikt. Vår stemme høres bedre med deg med på laget, så bli medlem i dag og støtt felleskapet.