Hjem Artikler Dagsverk for Down – gavestiftelsen som fremmer synliggjøring og inkludering

Dagsverk for Down – gavestiftelsen som fremmer synliggjøring og inkludering

Dagsverk for Down er en stiftelse arbeider for å bedre vilkårene for mennesker med Downs syndrom. I tillegg til å være et supplement til stiftelser med liknende formål, er tanken å fungere som en gavestiftelse med minimal administrasjon. Innsamlede midler deles ut til organisasjoner og formål som bidrar til synliggjøring og inkludering.

Om Dagsverk for Down

Ingrid Bjørnov startet Dagsverk for Down som en årlig frivillig aksjon i 2015. Idéen var å få folk med på en humørfylt dugnad på Verdensdagen for Downs syndrom, 21. mars. Aksjonen oppsto via et håndskrevet ark i sosiale medier, og et løfte om å gi sitt dagshonorar til innsamlingen.

I 2018 ble målet om en million kroner nådd, som ble samlet inn til organisasjonen Norsk Nettverk for Down syndrom (nå Downs syndrom Norge). Denne gaven skulle blant annet gå til å opprette en kunnskapsportal på internett for alle som ønsket å vite mer om Downs syndrom. Slik ble nettsiden oppsiden.no etablert, med fag- og erfaringskunnskap skapt av gaven fra Dagsverk for Down. Arbeidet med oppsiden.no er fra 2024 videreført i denne nettsiden (downssyndrom.no).

I 2019 ble Dagsverk for Down registrert som en stiftelse.

Folk har strikket, malt, pantet, sunget, bakt, danset, skrevet, rocket, fotografert, lakket, ryddet, hoppet, trukket tenner, snekret og drevet dank for Down, for å synliggjøre dagen og samle inn penger. Midlene deles ut til idrettstilbud, kulturarrangementer, turopplegg, festivaler, seniortiltak, samt fysiske og digitale publikasjoner som inkluderer mennesker med Down.

To glade damer peker på en plakat med tallet 421514

Du kan lese mer her.

Relaterte saker

Relaterte sider